De Haagse Fietslichtjesparade is verplaatst naar donderdag 16 november 2023

Den Haag Fietst! nodigt je uit voor de derde Haagse Fietslichtjesparade op donderdag 16 november 2023.

We gaan er weer een betoverende editie van maken met dit jaar extra muziek en extravaganza onderweg. Zo komt er een fiets dj en wordt de stoet begeleid door live muziek. Onderweg stoppen we voor warme choco. Neem al je vrienden en opa’s en oma’s mee, want iedereen die kan fietsen wordt hier vrolijk van!

Start en finish: Wagenstraat 185A Den Haag 

Toegang: Gratis 

Programma

16.00 tot 18.00 uur: workshop Pimp Your Bike 

18.00 uur: Vertrek als grote bonte, lichtgevende stoet door het centrum van Den Haag. 

19.00 uur: Juryberaad

19.30 uur: Uitslag: welke mooist verlichte fiets wint een prijs? Misschien heb jij wel de mooist verlichte fiets van de stad.

Met de Fietslichtjesparade laten we ook zien dat  het heel belangrijk is om goed zichtbaar te zijn in  het donker op de fiets. Met fietslampjes en met kleren die opvallen in het donker. Doe je mee?

Bekijk eerdere edities van de Haagse Fietslichtjesparade

2022

2021

Haagse Fietslichtjesparade 2021 – YouTube<">

Versier je fiets

Kinderen (en ouders, verzorgers en/of leerkrachten) kunnen meedoen met hun eigen fiets en verlichting. Nog leuker wordt het als de fiets versierd is met extra lampjes en andere lichtgevende items.

In dit filmpje zie je een voorbeeld van een zelfgemaakt fietslampje, ter inspiratie. Of doe mee met de workshop Pimp Your Bike, voorafgaand aan de fietslichtjesparade of in de klas.

Voor scholen

Hoe meer mensen meefietsen, hoe leuker én hoe meer lichtjes! Doe mee met jouw klas of zelfs met de hele school!

De workshop ‘Pimp my bike’ wordt ook op scholen gegeven. In deze workshop versieren kinderen op school onder begeleiding hun fiets.

 • Aantal deelnemers: minimaal 10 en maximaal 30
 • Materiaal inbegrepen
 • Kosten: €3,00 per persoon

Interesse in deze workshop op school? Stuur je aanvraag naar: fietslichtjesparade@gmail.com

Fiets & Laat je zien!

 • Shiba fietst mee

  Shiba (57) fietst met tassen vol knutselspullen door Den Haag. Ze doet mee aan de fietslichtjesparade en organiseert de workshop Pimp my bike.

 • Michiel fietst mee

  Michiel (53) fietst naar afspraken in de stad, naar het park, naar zijn werk én hij fietst op vakantie. Natuurlijk doet hij ook mee met de Haagse Fietslichtjesparade!

 • Rodney fietst mee

  Rodney (42) rijdt veel op zijn cruiser door Den Haag. Hij doet mee aan de fietslichtjesparade om zijn bijzondere fiets te laten zien, want zijn fiets is zijn stijl en zijn leven.