De fiets is het beste vervoersmiddel in de stad

Goedkoper, groener, gezonder en vaak net zo snel. Fietsen levert veel op!

Fiets& Voel je vrij!
Weza Da Silva (35) fietst 365 dagen per jaar. Ze leerde meteen fietsen toen ze 21 jaar geleden uit Angola naar Nederland kwam. “Ik ben er zo blij mee dat ik het nu kan, fietsen is voor mij een groot goed. Het levert veel vrijheid op!”

Lees het verhaal van Weza

Fiets& Geniet!
Remmelt Mastebroek (36) fietst elke dag naar zijn werk en had nooit gedacht dat hij er zo van zou genieten. “Het is heerlijk om na werk mijn hoofd leeg te fietsen in de natuur.Als ik dan thuiskom na deze tocht, heb ik weer alle ruimte voor mijn vrouw en kinderen van 4, 2 en ons baby’tje.”

Lees het verhaal van Remmelt

Fiets & Bespaar!
Aïcha El Kadiri (44) is ‘zowat op de fiets geboren’, al is dat niet vanzelfsprekend vanuit haar achtergrond en cultuur. “Hetlevert zoveel op! Ik kan overal naartoe en het kost mij niets. Ik heb al zoveel geld bespaard door niet met de tram en de bus te gaan.”

Lees het verhaal van Aïcha

Fiets& Kom op tijd!
Joep ter Haar (33) is huisarts. Hij bezoekt zijn patiënten op de fiets. Zijn bakfiets is zijn mobiele huisartsenpraktijk. “Zeker in de binnenstad van Den Haag is de fiets veel sneller en efficiënter dan de auto. Vaak fiets ik snel langs de file. Ik ben geen tijd kwijt aan het zoeken van een plekje. Fijn, want deze tijd komt beschikbaar voor mijn patiënten.”

Lees het verhaal van Joep

Fiets & Haal ze op
Elke dag brengt Dorota Kepinski (37) haar zoon Floyd (6) met de fiets naar school. Floyd gaat op zijn eigen fiets en onderweg kletsen ze over van alles en nog wat. “Hij vindt fietsen heel erg leuk en als gezin doen we bijna alles in Den Haag op de fiets.”

Lees het verhaal van Dorota

Fiets & Sport

Fietsen is zijn sport en zijn passie. Daarom zet ondernemer Nick Bons zich in om fietsen in Den Haag te promoten. “Dat je in 10 minuten naar het strand kunt fietsen is een groot goed.”

Lees het verhaal van Nick

Fiets & Doe je werk

Roel Lenoir heeft fietsen als hobby en als werk. Hij helpt werkgevers om mensen op de fiets naar het werk te krijgen. Zelf fietst hij zo’n 150 kilometer per week. “Naar mijn werk, op mijn racefiets en op mijn mountainbike.”

Lees het verhaal van Roel

Fiets & Ga naar school

Laura (13) fietst elke dag naar haar middelbare school. Een rit van 5 kilometer. “Ik hoef niet te wachten op het OV en ik krijg er een goede conditie van.”

Lees het verhaal van Laura

Fiets & Kom verder

Samen met haar zoon Uriël (6) fietst Sara de hele stad door. “Eerst waren we niet zo mobiel, maar dankzij deze aangepaste fiets kunnen we overal naartoe.”

Lees het verhaal van Sara

Wat levert fietsen jou op?
Deel jouw fietsverhaal op social media met #Denhaagfietst of laat het ons weten.

Samen maken we van Den Haag een echte fietsstad. Volg Den Haag Fietst op Facebook , Instagram, Twitter en LinkedIn.