Fietsles voor volwassenen

Iedereen moet veilig kunnen deelnemen aan het verkeer. Daarom zijn er fietslessen voor mensen die nog niet eerder hebben leren fietsen. Ook voor senioren die willen bijleren zijn er trainingen.

De fiets is een toegankelijk, praktisch, snel en duurzaam. Hoe meer mensen in Den Haag hun dagelijkse route met de fiets afleggen, hoe groener en leefbaarder de stad.

Niet iedereen stapt zomaar op de fiets. Als je bijvoorbeeld nog niet lang in Nederland bent, kan het zijn dat je nog moet leren fietsen. Ook voor senioren zijn er trainingen om veilig te blijven fietsen óf om de elektrische fiets te leren kennen, een vervoersmiddel dat ouderen veel mogelijkheden kan bieden.

Fietslessen voor beginners en ouderen

In Den Haag kunnen beginners en ouderen fietslessen volgen. Er zijn ook fietslessen alleen voor vrouwen. Tijdens de lessen leer je onder andere: op een fiets zitten, evenwicht houden en niet vallen. Ook leer je veilig fietsen in het verkeer door kennis over de verkeersregels.

Locaties en kosten

Leren fietsen kan op veel plekken in de stad. De prijzen van de fietslessen verschillen per locatie. Met een Ooievaarspas kun je vaak korting krijgen. Vaak zijn er fietsen beschikbaar. Informeer vooraf bij de aanbieder.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Den Haag Fietst! Service & Info. Stap binnen aan de Wagenstraat 185A of bel 070 747 01 03.

Of vind zelf een plek in de buurt via de Sociale Kaart Den Haag

Fietsles voor volwassenen