Kinderfietsenplan

Van 13 mei tot 1 juli zamelen we in Den Haag weer gebruikte kinderfietsen in. Deze fietsen worden na inzameling opgeknapt en gaan dan naar kinderen uit gezinnen die zich geen eigen fiets kunnen veroorloven. Heb je nog een bruikbare kinderfiets staan waarmee we een ander kind blij mee kunnen maken? Lever deze dan in bij een van de 13 inzamelpunten in de stad.

Fietsen brengt voor kinderen meer dan alleen plezier met zich mee. Het zorgt voor vervoer naar school, naar afspraken met vrienden, en naar sportactiviteiten. Daarnaast is fietsen natuurlijk gezond! Helaas is niet elk gezin in staat om een fiets aan te schaffen. Om ieder kind in Den Haag tóch een kans te geven op een fiets, is het Kinderfietsenplan opgezet. Samen met Stichting Leren Doen, haar partners en de ANWB zorgt de gemeente Den Haag jaarlijks voor zo’n 2.000 tweedehands kinderfietsen.

Hoe het werkt

Je brengt de fiets naar een van de 13 inzamelpunten en levert het in. Er is vooral vraag naar de 20 tot en met 26 inch fietsen. Dit zijn fietsen voor 8 tot en met 12 jarigen. Eenmaal nagekeken en opgeknapt komen de fietsen bij kinderen terecht die niet in staat zijn om zelf een fiets aan te schaffen. Dit gebeurt via samenwerkingspartners, zoals basisscholen.

Fiets aanschaffen?

Kinderen met een Ooievaarspas kunnen een fiets aanvragen via Stichting Leergeld Den Haag. De kosten voor de fiets zijn 7,50 euro. Naast een fiets, krijgen ze een fietspaspoort. Met dit paspoort kunnen de kinderen binnen drie jaar reparaties laten doen bij één van de servicepunten of de fiets omruilen voor een grotere fiets. Wil je een fiets aanvragen? Kijk dan op leergelddenhaag.nl.