Naar het werk? Lekker fietsen!

Roel Lenoir heeft fietsen als hobby en als werk! Hij helpt werkgevers om mensen op de fiets naar het werk te krijgen. Zelf fietst hij zo’n 150 kilometer per week; naar mijn werk, op mijn racefiets en op mijn mountainbike.

“Fietsen is voor mij een oplossing voor heel veel problemen in de wereld. Of het nu gaat om files, gezondheid, schone lucht, bereikbaarheid, vitaliteit. En fietsen is natuurlijk ook leuk. Daarom hoop ik bedrijven zo ver te krijgen dat ze hun werknemers stimuleren om met de fiets naar het werk te gaan..

Roel Lenoir

Nachtegalen

Het mooiste fietspad in Den Haag vind ik het Maurits Kiekpad. Dat loopt langs de Van Alkemadelaan. Het is een oude tramlijn richting Rotterdam. Vooral ’s ochtends zitten daar konijnen, en soms ook vossen of een hert. Een tijdje terug was de broedperiode van de nachtegaal. Als je daar dan bij zonsondergang fietst, krijg je zomaar een concert van nachtegalen.

Naar het werk? Lekker fietsen!

“Als Haags fietsambassadeur hoop ik meer mensen te laten zien dat fietsen genieten is. Met Den Haag Fietst! willen we meer mensen in de stad op de fiets krijgen. Het zou mooi zijn als er nog meer ruimte komt voor de fietser, bijvoorbeeld in de vorm van bredere fietspaden en minder auto’s in de stad.

De natuur in

Het is fijn en makkelijk om de fiets te pakken. Of dat nu naar werk is, naar school of naar de sportvereniging. Ik verwacht dat steeds meer mensen zullen gaan fietsen. Parkeren wordt lastiger en duurder. Ook de coronacrisis spoort mensen aan om te gaan fietsen. Veel mensen zijn tijdens de lockdown in natuurgebieden geweest. Ik hoop dat het inspireert om deze gebieden vaker met de fiets te bezoeken.”