Fietsactiviteiten in de zomervakantie

Het is zomervakantie. Tijd om samen leuke dingen te doen en nieuwe vaardigheden te leren. Fiets deze zomer met je kinderen naar de verschillende activiteiten van het Zomerprogramma 070 of leer zelfverzekerd fietsen bij de Wheelie Weken!

Jonge Hagenaars verdienen ook dit jaar een zomer vol plezier en ontmoetingen met leeftijdsgenoten! Op de website Zomerprogramma070 staan gratis toegankelijke zomeractiviteiten in de verschillende stadsdelen. Als je er op de fiets naartoe gaat heb je dubbel winst: je kind beweegt, leert beter fietsen én heeft een leuke dag.

Het programma is voor alle Haagse kinderen, maar vooral voor de jongeren waarvan de ouders niet direct de financiële middelen hebben om op vakantie te gaan of een ander zomeraanbod te bieden. De activiteiten zijn voor kinderen van 4 tot en met 14 jaar.

Wheelie weken

Dat kinderen in de zomervakantie zomaar opeens heel veel kunnen leren is geen geheim. Bij de Wheelie Weken leren kinderen op een speelse manier nieuwe fietsskills en zelfverzekerd fietsen. Vier weken lang vind je de Wheelie Weken op diverse pleinen in Den Haag met leuke fietsspelletjes.

Rivierenbuurt
Maandag 24, woensdag 26 en vrijdag 28 juli van 13:00 tot 16:00 op het Deltaplantsoen aan de Zaanstraat in de Rivierenbuurt

Stationsbuurt
Maandag 31 juli, woensdag 2 en vrijdag 4 augustus van 13:00 tot 16:00 op het Oranjeplein in de Stationsbuurt

Schilderswijk
Maandag 7, woensdag 9 en vrijdag 11 augustus van 13:00 tot 16:00 in het Van der Vennepark aan de Snijdersstraat in de Schilderswijk

Transvaal
Maandag 14, woensdag 16 en vrijdag 18 augustus van 12:00 tot 15:00 in Wijkpark Transvaal aan de Wolmaransstraat 10.

De Wheelie Weken zijn voor kinderen van 4 tot 12. De toegang is gratis en je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Geen fiets? Geen probleem, want er zijn fietsen te leen.

Save the date: Stadsspelen

Op vakantie in de zomer? Ook na de zomervakantie is er nog genoeg te doen. Op zaterdag 23 en zondag 24 september vinden de Stadsspelen weer plaats. Een sportdag voor jong en oud rondom de Sportcampus Zuiderpark. Ook hier is er aandacht voor het fietsen.

Ga zelf op pad

Naast al deze georganiseerde activiteiten kun je natuurlijk ook gewoon zelf met de fiets op pad gaan. Langs de zee, door de duinen, door de vele stadsparken en langs leuke speeltuinen, zoals Buitenplaats Ockenburgh, Speelduin Kijkduin of De Verademing. Deze zijn allemaal goed met de fiets bereikbaar. Geniet van de zomer!