De Fietslichtjesparade komt naar Zuidwest

Zuidwest opgelet! Op donderdag 25 januari is er een fietslichtjesparade in de wijk. Vanaf 18.00 uur vertrekt de gekleurde en verlichte groep fietsers vanuit Buurthuis Allekanten. Fietsambassadeur Aicha El Kadiri is van de partij. “Erg leuk dat deze parade naar onze wijk komt!”

Na drie succesvolle edities in het centrum krijgt de wijk Zuidwest een eigen fietslichtjesparade. Het initiatief kwam van fietsambassadeur Marcel Kleizen en buurtsportcoach Jimmy Gabriel, ondersteund door verschillende basisscholen in de wijk.

“Het idee is dat bewegen en plezier hand in hand gaan”, zegt Jimmy. Hij hoopt dat veel mensen uit de wijk mee zullen fietsen en ook na de parade vaker gaan fietsen. “Het is zo goed voor de gezondheid.”

Aicha El Kadiri

Lichtjes in het donker

Fietsambassadeur Aicha kijkt ernaar uit. “Ik heb het één keer meegemaakt in het centrum, was heel erg leuk. Hier zullen we niet door de winkelstraten fietsen, maar kunnen we juist de donkere straten met z’n allen verlichten, zodat de mensen uit de huizen komen en meedoen.”

Volgens Aicha fietsen er nog te weinig mensen in haar wijk. “Daarom is het goed om het hier te organiseren. Hopelijk worden mensen net zo enthousiast als ik. Ik ben benieuwd wie er allemaal komen!”

Fiets je ook mee?

Versier je fiets met fietslampjes, kerstverlichting, neonstickers en alles wat maar licht geeft en doe mee! De stoet vertrekt om 18.00 uur bij buurthuis Allekanten aan de Speelzijde 8. Onderweg is er warme chocolademelk bij basisschool Petrus Donders.

Weet je niet hoe je je fiets moet versieren? Doe dan mee met de gratis workshop Pimp Your Bike tussen 16.00 en 18.00 uur. Om 19.30 is het einde, met daarvoor de prijsuitreiking. Natuurlijk is er een prijs voor de mooist verlichte fiets!