Ontdek de route van de Tour de France Femmes Den Haag

De spanning stijgt nu de route van de Tour de France Femmes bekend is. Op maandag 12 augustus 2024 gaan de wielrensters van start vanaf de Escamplaan, om vervolgens via Laak, de Schilderswijk en het Zuiderpark koers te zetten naar de finish in Kijkduin.

Gedurende deze rit van ruim 21 kilometer zullen de meer dan 150 rensters door maar liefst 4 van de 8 stadsdelen van Den Haag passeren. De aankomst is voorzien op de Kijkduinsestraat, waar de winnares de felbegeerde gele trui in ontvangst zal nemen, de eerste die buiten Frankrijk wordt uitgereikt.

Routekaart Den Haag Le Tour De France Femmes

De Tour de France Femmes vindt plaats van 12 tot en met 18 augustus 2024. Het is een van de meest prestigieuze meerdaagse wielerwedstrijden voor vrouwen. Dit jaar vindt de start plaats in Rotterdam en Den Haag, met als eindpunt op 18 augustus de Alpe d’Huez in Frankrijk, een iconische berg met steile beklimmingen.

Veel te doen in Den Haag

Op 12 augustus bruist Den Haag, vooral in Zuidwest en het Zuiderpark, waar een scala aan activiteiten gepland staat. Zo staat de Tour de Playgrounds op het programma, een route langs speelplekken in de stad met allerlei leuke activiteiten. Ook zullen middelbare scholieren de kans krijgen om kennis te maken met de wielersport. Inwoners en bezoekers van Den Haag kunnen eind mei alvast in de wielersfeer komen tijdens La Fête du Tour. Hierbij vindt onder andere een sprintrace plaats op het Lange Voorhout, waar topsporters en bekende Hagenaars aan zullen deelnemen.

Afsluiting wegen

Omwonenden en ondernemers kunnen binnenkort meer informatie verwachten van de gemeente over tijdelijke wegafsluitingen op 12 augustus. Voor vragen hierover kunnen zij contact opnemen via het e-mailadres: sport@denhaag.nl.