Herman de Graaff

Uit onderzoek blijkt dat mensen veel vaker gaan fietsen als er in de direct omgeving van de bestemming goede fietsparkeervoorzieningen zijn. Mijn missie als algemeen directeur bij Biesieklette is om vanuit deze invalshoek het fietsen te stimuleren en te bevorderen.

Daarnaast is ons concept om werkgelegenheid te creëren voor mensen uit de bijstand en met een achterstand op arbeidsmarkt. We willen ze bij Biesieklette motiveren om werken weer leuk te gaan vinden en laten zien dat het noodzakelijk is voor de levensonderhoud. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ze dan vanuit Biesieklette een baan vinden.

Van fietspompen tot strandrolstoelen

Biesieklette is ooit begonnen met een tourcaravan als fietsenstalling. Vanuit daar is er een ontzettende ontwikkeling gaande. Dat zie je ook als je kijkt naar het serviceniveau. Het gaat niet alleen maar om het parkeren. Je vindt in de meest stallingen ook fietspompen, gereedschap, toiletten, buggy’s en zelfs strandrolstoelen. Bovendien zijn de stallingen inpandig of overdekt. Dat zorgt voor comfort.
Geen wegwerp artikel, maar een waardevol vervoersmiddel

Je ziet dat mensen vandaag de dag op een veilige manier de fiets willen parkeren. Ze gaan winkelen of werken en hopen op het einde van de dag dat hij daar weer staat. Fietsen worden steeds duurder. De elektrische fiets doet het beter dan ooit. Een fiets is geen wegwerp artikel meer, maar een belangrijk waardevol vervoersmiddel.

Het huiskamergevoel

Mijn favoriete stalling is de Nobelstraat. Daar hebben we met behulp van muurschilderingen een huiskamergevoel gecreëerd. Het is toch heerlijk om na de fietstocht in een ruimte te komen waar het prettig en licht is?!

fietsambassadeur

Ondanks onze 22 openbare stallingen, zijn mensen nog vaak geneigd om de fiets overal en nergens neer te zetten. Er valt dus nog wat te winnen op het gebied van gedragsbeïnvloeding van de fietser. Verder kan ik niet wachten om meer innovatieve oplossingen voor de stallingen te bedenken, om het stallen van fietsen in onze stad nog laagdrempeliger te maken.